În urma mai multor imagini apărute în spațiul public pe mai multe rețele de socializare, polițiștii din cadrul IPJ Bacău s-au autosesizat și au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru a aplica sancțiunile care se impun în astfel de situații.

Măsura a venit ca urmare a faptului că mai multe persoane au participat la o paradă de mascați unde s-au costumat în uniforme de soldați ruși și au imitat autovehicule militare dotate cu rachete inscripționate cu litera „Z”, specifică invaziei rusești din Ucraina. Mai mult, conform agenției de știri Agerpress, mesajele transmise de reprezentanţii mascaţilor din Berzunţi îndeamnă la violenţe şi chiar la viol.

Reprezentanții IPJ bacău au declarat că verificările se fac în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun.

(foto: captură video)

Moinesteanul.ro

 

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.