Polițiștii oneșteni au acţionat pe raza comunei Oituz împiedicând constituirea a două cete formate fiecare din circa 20 aşa-zişi urători, persoane care intenţionau să se deplaseze pe DN 11 cu făclii aprinse, tobe şi trompete pentru a perturba desfăşurarea în condiţii normale a traficului rutier şi tulburand astfel ordinea si linistea publica prin zgomote si larme.

Nu mai puțin de 10 organizatori şi membri ai cetelor au fost conduse la sediul subunităţii de poliţie, polițiștii confiscând și 6 litri motorină şi 30 de făclii care urmau a fi aprinse. Suspecții sunt bănuiți că se antrenau pentru tradiționala bătaie colectivă cu bâte numită „Spartul Caprelor”. Ca urmare a cercetărilor efectuate, a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În plus, IPJ Bacău anunță că au fost efectuate verificări şi la societăţile comerciale care deţin punctele de lucru din proximitate, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8 500 lei pentru încălcări ale Legii 61/1991 rep şi OUG 28/1999, fiind ridicată în vederea confiscării şi suma de 400 lei.

(foto ilustrativă - Știrile ProTV)

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.