Ursii din Asau (foto: Realitatea.net)Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Bacau organizeaza, impreuna cu Scoala Bucsesti, Caminul Cultural Poduri si Grupul Folcloric "Paunasii" de la Cernu, prima editie a Festivalului de datini, traditii si obiceiuri de iarna intitulat "Podureanca".

Organizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Clubul Elevilor Moinesti si Primaria Poduri, evenimentul va fi gazda mai multor trupe de datini si obiceiuri traditionale din Solont - sat Cucuieti, Berzunti, Poduri, Cernu, Bucsesti, Moinesti si Valea Mare - Faraoani.

Festivalului va avea loc duminica 18 decembrie si va include pe langa traditionalele datini 'Capra', 'Ursul' si 'Plugusorul', si numeroase momente artistice sustinute de artisti locali, spectacole de colinde si recitaluri de muzica populara.

"Noi sprijinim aceasta manifestare, care face parte dintr-un amplu program cultural intitulat 'Dialog pe aceeasi scena'", a declarat pentru Desteptarea,  Florin Zancescu, directorul CJCPCT Bacau.

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.