Începând din 9 mai 2023, la Parincea a fost inaugurat un nou punct de lucru al ISU Bacău, acesta urmând să ofere un răspuns operativ și eficient în cazul situațiilor de urgență din șase unități adiministrativ teritoriale, respectiv comunele Parincea, Ungureni, Horgești, Vultureni, Oncești și Pâncești.

Această investiție va contribui la creșterea capacității operaționale, prin reducerea timpului de răspuns în situații de urgență pentru un număr de 37 de sate, cu peste 17.000 de locuitori și o suprafață de 284 km pătrați.

Subunitatea este dotată cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, aparținând ISU Bacău, în incinta noii construcții urmând să-și desfășoare activitatea și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Parincea.

Deschiderea noului punct de lucru a fost posibilă cu sprijinul autorităților publice locale, care au asigurat atât spațiile, cât și dotarea necesară a acestora, pentru găzduirea tehnicii și a pompierilor militari. Cheltuielile aferente pregătirii, cazării, garării și întreținerii mijloacelor de intervenție, vor fi asigurate de Primăria Parincea, conform protocolului de colaborare încheiat între cele două părți.

(foto: Facebook ISUJ Bacău)

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.