Primele echipamente medicale aferente proiectului de dotare cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație au sosit la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși. Aceste echipamente sunt unice în județul Bacău și în întreaga regiune Nord-Est, marcând un nou pas important în modernizarea serviciilor medicale oferite de unitatea medicală buhușeană.

Proiectul, inițiat acum mai bine de doi ani, are o valoare totală de 5.130.000 lei, fiind cofinanțat în proporție de 9% de Consiliul Județean Bacău și 1% de Consiliul Local Buhuși. Printre echipamentele achiziționate se numără:

  • Sistem robotizat pentru redobândirea mersului
  • Exoschelet pentru redobândirea mersului
  • Aparat de terapie laser de înaltă intensitate tip scanner
  • Două aparate de terapie cu vacuum
  • Aparat de electroterapie, ultrasunete și laser
  • Aparat de terapie cu microunde

"Reamintim că în acest moment avem trei medici specializați în medicină fizică și de reabilitare (MFR), iar în perioada următoare intenționăm să înființăm structuri de recuperare care să deservească mai multe secții și compartimente ale spitalului", au declarat reprezentanții spitalului.

Odată cu încheierea noului contract cu Casa de Asigurări, pacienții vor putea beneficia de aceste servicii medicale pe baza unui bilet de trimitere, asigurând astfel accesul mai facil la tratamente moderne și eficiente.

(foto: imagine ilustrativă)

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți, ne găsești și pe:

  și  Moinesteanul.ro pe Google News

 

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.