• Video:

Acțiunea de stingere a incendiului izbucnit la fondul forestier din Tg. Ocna continuă și astăzi, 04 aprilie 2024. Cu eforturi concertate, pompierii, reprezentanții Direcției Silvice și autoritățile locale au reușit să limiteze focarul de incendiu, împiedicând extinderea acestuia către zonele locuite.

Suprafața afectată de flăcări se estimează la aproximativ 80 de hectare, cuprinzând vegetație uscată, litieră și pădure mixtă de foioase și conifere. Efortul susținut al echipelor de intervenție a dus la mobilizarea a numeroase forțe și mijloace din cadrul ISU Bacău, ISU Neamț și ISU Vrancea.

La fața locului acționează în prezent 48 de pompieri, sprijiniți de 3 microbuze, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere, 1 UTV și un punct de comandă mobil. În plus, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și 10 voluntari ai SVSU Tg. Ocna intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Eforturile nu se opresc aici. Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău contribuie și ei la operațiunea de stingere, cu un total de 21 de jandarmi, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și un microbuz.

Video:

Unul dintre principalele obstacole întâmpinate în această intervenție este accesul dificil la zona afectată. Terenul impracticabil și greu accesibil îngreunează activitatea echipajelor operative, dar acestea depun eforturi susținute pentru a controla și stinge incendiul în cel mai scurt timp posibil.

(foto: ISUJ Bacău)

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.