Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Bacău au reușit o captură importantă în municipiul Bacău, la data de 27 martie 2024, când au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, originar din comuna Asău. Individul era căutat la nivel internațional, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Germania.

Motivul pentru care bărbatul era căutat conform legislației germane, este o infracțiune  de viol, faptă comisă în anul 2022 pe teritoriul acestei țări. După ce a fost depistat, suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea lui pentru 24 de ore.

Următorul pas în procesul de justiție a fost transferul bărbatului în Arestul I.P.J. Bacău, de unde au fost demarate procedurile de predare către autoritățile germane. Această captură demonstrează eficiența colaborării între forțele de ordine din diverse țări și determinarea acestora de a aduce în fața justiției pe cei care comit infracțiuni grave, indiferent de locul în care acestea au fost săvârșite.

(foto: imagine ilustrativă)

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.