În perioada 18-24 ianuarie 2024, orașul Târgu Ocna va găzdui o serie de manifestări speciale dedicate împlinirii a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române din 1859. Un drapel tricolor impresionant, cu o lungime de 120 de metri, va străbate mai multe localități din Muntenia și Moldova, marcând astfel momentul istoric al României.

Marți, 23 ianuarie 2024 de la ora 15:00, toți locuitorii din Târgu Ocna sunt invitați să se alăture purtării cu mândrie a tricolorului într-un eveniment deosebit. Drapelul tricolor va parcurge un traseu solemn, începând de la Biserica Buna Vestire (Răducanu) și continuând pe străzile Răducanu, 1 Mai, Costache Negri, Bdul Ferdinand I, până în Piațeta Costache Negri, unde va fi arborat în Turnul clădirii Primăriei orașului Târgu Ocna.

Evenimentul va fi onorat de prezența unor personalități marcante, iar programul artistic va cuprinde:

  • Cosmin Blaga: Scurtă prezentare a momentului istoric din 1859;
  • Lavinia Tudureanu: Solistă;
  • Ansamblul Centrului Cultural Ion Talianu;
  • Victor Mihalache: Coordonatorul evenimentului va susține un moment artistic;
  • Alina Grozescu: Prezentatoare;

Evenimentul reprezintă o oportunitate deosebită pentru comunitatea locală de a celebra împreună istoria și valorile naționale. Organizatorii încurajează participarea cetățenilor pentru a face din această sărbătoare un moment memorabil.

(foto: )

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.