În dimineața zilei de 03 septembrie, la ora 01:00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pe strada Calea Moldovei din municipiul Bacău un autoturism care circula cu viteza de 128 km/h.

La volanul mașinii se afla un tânăr în vârstă de 19 ani care a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat un nivel de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, un alt test efectuat, de data aceasta cu aparatul Drugtest, a arătat un rezultat pozitiv pentru amfetamină.

Pentru nerespectarea limitei legale de viteză, polițiștii l-au sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură suplimentară, permisul de conducere i-a fost reținut și i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Situația devine și mai complicată pe fondul rezultatului pozitiv la testul cu aparatul Drugtest. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a investiga și săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. Conducerea sub influența drogurilor sau a altor substanțe psihoactive este o încălcare gravă a legii și poate avea consecințe grave asupra siguranței în trafic.

(foto: IPJ Bacău)

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.