• Video:

Acțiunea de stingere a incendiului de litieră din cadrul Ocolului Silvic Privat Oituz a fost reluată și în dimineața zilei de 16 martie 2023, în acest moment acționând forțe și mijloace din cadrul Derașamentelor de Pompieri Bacău, Onești și Moinești și a Stației de Pompieri Podu Turcului, respectiv 26 de pompieri și un elev ce utilizează următoarele mijloace tehnice: șase autospeciale de primă intervenție și comandă, o șenilată și patru motopompe transportabile. La locul indicat acționează și 15 reprezentanți ai Ocolului Silvic Privat Oituz și șase voluntari.

Conform comunicatului ISUJ Bacău, incendiul este localizat, manifestându-se pe aproximativ 2 ha, dar relieful greu accesibil face accesul foarte dificil și fără autospeciale. În cursul zilei de 15 martie, a fost creată o cale de acces, cu un boldoexcavator. Astfel, cu ajutorul tractoarelor din dotarea Ocolului Silvic Privat Oituz se face alimentarea cu apă la locul indicat.

Știrea inițială:

În cursul zilei de 14 martie, dispeceratul integrat ISU-SAJ a primit un apel în jurul orei 19:00, care anunța producerea unui incendiu de litieră manifestat în cadrul pădurii administrate de Ocolul Silvic Privat Oituz.

La locul indicat, au intervenit șase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În teren s-au deplasat si cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oituz și 15 lucrători ai Ocolului Silvic Privat Oituz. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 ha, reprezentând litieră, cioate și doborâturi. În jurul orei 21:20, acesta a fost localizat, fiind supravegheat pe tot parcursul nopții.

În această dimineață, acțiunea de stingere s-a reluat, la locul evenimentului deplasându-se forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 12 pompieri militari, ce încadrează următoarele mijloace: o auospecială de stingere, o autospecială de stins incendii de pădure și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Video:

Acțiunea de stingere este în desfășurare, intervenția pompierilor militari fiind una dificilă, din cauza terenului greu accesibil. Accesul la locul indicat se face fără mașini, la o distranță de aproximativ 3 km. ISUJ Bacău mai precizează că nu există pericolul ca incendiul să se propage către locuințe.

În același timp, se solicită în continuare cetățenilor să manifeste prudență în această perioadă și să respecte interdicțiile privind focul deschis.

(foto: Facebook ISUJ Bacău)

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.