Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bacău anunță că a desfășurat acțiuni specifice de verificare a legalității activității de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz (VSU) de pe raza comunei Letea Veche.

Cu această ocazie au fost verificate un număr de 6 amplasamente gestionate de 2 societăți comerciale și 4 persoane fizice. În urma acestor controale s-au aplicat un număr de 6 amenzi contravenționale în valoare totala de 34.000 lei și s-au luat măsuri spre conformare pentru a intra în circuitul legal spre valorificare/eliminare un număr de 830 autovehicule scoase din uz identificate în locațiile menționate anterior.

Se menționează că activitatea de dezmembrare VSU se poate face după obținerea autorizației de mediu emisă de Agenția de Protecția Mediului Bacău. În cazul vehiculelor scoase din uz, este important să fie luate măsuri adecvate de eliminare și gestionare, astfel încât să se reducă impactul asupra mediului și să se evite riscul de poluare.

Vehiculele scoase din uz conțin substanțe periculoase sau metale grele, cum ar fi plumb, cadmiu sau mercur, acestea putând fi dăunătoare pentru mediu și sănătatea umană. Aceste substanțe pot fi prezente în componentele vehiculului, cum ar fi bateriile, uleiul uzat, sistemul de frânare, airbag-urile, farurile, radiatorul, etc.

În multe țări, vehiculele scoase din uz sunt supuse reglementărilor stricte și trebuie să fie gestionate în mod corespunzător, astfel încât să se reducă impactul asupra mediului și să se minimizeze riscul de expunere la substanțe toxice. De obicei, vehiculele scoase din uz periculoase sunt depozitate în locuri special amenajate, unde sunt demontate și dezmembrate pentru a extrage piesele și materialele valoroase. În același timp, substanțele periculoase sunt îndepărtate și tratate în mod corespunzător, pentru a preveni poluarea solului, apei și aerului.

Este important ca proprietarii de vehicule să se asigure că acestea sunt gestionate în mod corespunzător atunci când sunt scoase din uz, pentru a proteja mediul și sănătatea publică. Persoanele care au cunoștință de astfel de amplasamente ilegale cu VSU, sunt rugate să sesizeze Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bacău la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a elimina efectul negativ a acestor deșeuri asupra sănătății populației și a mediului ca întreg.

(foto: Facebook Garda de Mediu Bacău)

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.