37 de persoane din târgul săptămânal de pe raza localității Palanca au fost verificate în cursul zilei de 29 ianuarie 2023 de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor într-o acțiune dedicată depistării posesorilor de animale ce le comercializează fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Astfel, au fost identificați 11 proprietari de exemplare cabaline care nu respectau legislația sanitar veterinară în vigoare, cu privire la cumpărarea ori luarea acestora în proprietate.

Persoanele în cauză au fost sancționate contraventional pentru nerespectarea prevederilor H.G 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, întrucât au cumpărat ori au luat în proprietate cu orice titlu, exemplarele cabaline fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Totodată, cu această ocazie au mai fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G 1391/2006 pentru nerespectarea obligațiiilor legale de către conducătorii de atelaje hipo.

Polițiștii reamintesc deținătorilor de exemplare cabaline faptul că, în conformitate cu prevederile art. 3 lit a) pct. 2 din H.G 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei și 1200 lei, în cazul faptelor săvârșite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, în cazul faptelor săvârșite de persoanele juridice.

(foto: IPJ Bacău)

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.