6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 de lei, 16 dosare penale și 3.800 de kg articole pirotehnice în valoare de 170.000 de lei confiscate este bilanțul acținii „Foc de artificii” întreprinse de polițiști pe raza județului Bacău.

În perioada 21 noiembrie 2022- 04 ianuarie 2023, s-a desfășurat la nivel local și naţional, o activitate specifică prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Acțiunile desfăşurate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au avut scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.

Conform IPJ Bacău, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, împreună cu cei de la economic și polițiști de ordine publică au efectuat 58 de acțiuni și controale, atât la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale. De asemenea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire și informare cu privire la riscurile ce pot apărea în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sau a utilizării celor din categoriile interzise publicului larg.

(foto: imagine ilustrativă)

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.