În această săptămână, în Școala Gimnazială ”Costache S. Ciocan” Comănești, Școala Gimnazială nr. 1 Măgura, Școala Gimnazială Blăgești, Școala Gimnazială din satul Buda, comuna Blăgești și Școala Gimnazială ”George Bacovia” Bacău au primit vizita polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul de Siguranță Școlară, care au susținut mai multe activități de informare și prevenție a bullyingului în școli.

În plus, la Colegiul Economic ”Ion Ghica” Bacău, polițiștii au derulat împreună cu colegii din cadrul Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, activități specifice campaniei inițiate de Instituția Prefectului Bacău, „Drogurile – Drum cu sens unic”.

Astfel, elevii au fost învățați că alegerile făcute zi de zi îi îndreaptă către succes sau eșec, iar violența, lipsa de respect și implicare sunt sinonime cu suferința. Ei știu acum și care sunt consecințele săvârșirii de fapte contravenționale sau infracționale, care sunt efectele violenței și a bullyingului, precum și care sunt rezultatele unor decizii greșite, care încalcă normele, moralitatea și prevederile legale. Toate acestea se vor reflecta în calitatea vieții de adult.

(foto: imagine ilustrativă)

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.