Polițiștii din Moinești sprijiniți de colegii de la Brigada Operațiuni Speciale Bacău au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care sunt cercetate două persoane suspectate de tăiere ilegală, furt de arbori și delapidare. 

Cercetările au stabilit că un bărbat de 44 de ani din comuna Balcani cu funcția de maistru de exploatare în cadrul ocolului silvic ar fi comercializat fără a întocmi şi elibera documente legale de provenienţă, din rampa de material lemnos şi din partizile pe care le administra, atât lemn de foc cât şi lemn de lucru, către un tânăr de 29 de ani, din comuna Zemeş.

Mai mult decât atât, acesta din urmă ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori din aceste partizi, cu acceptul lucrătorului din cadrul ocolului silvic.

În urma perchezițiilor au fost ridicate şi indisponibilizate înscrisuri cu regim silvic, 5 telefoane mobile, o unitate de stocare imagini video, cantitatea de 4,3 m.c. material lemnos și o instalaţie neautorizată de debitare a lemnului. 

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Direcţiei Silvice Bacău şi ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control în partizile gestionate de maistrul de exploatare, ocazie cu care s-a stabilit că lucrătorul silvic are în gestiune  o lipsă de 150 m.c. de material lemnos, în valoare de 35.000 lei.

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.