Polițiștii băcăuani au depistat doi minori, bănuiți că ar fi sustras fiecare câte un telefon mobil. Telefoanele, în valoare de 2400 și 450 de lei, au fost recuperate și predate părților vătămate.

Astfel, într-un comunicat de presă, polițiștii fac următoarele recomandări părinților:

Stimați părinți! Explicaţi copiilor că a fura este cel mai înjositor obicei, indiferent dacă este vorba de un creion sau o bicicletă! Dacă fiul sau fiica dvs. vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor şi nu acceptaţi răspunsuri facile! Dacă fiul sau fiica dvs. sunt invitaţi la o onomastică, verificaţi unde merg, luaţi legătura cu părinţii gazdă şi controlaţi-i la telefon;

Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute; Mare grijă la anturajul copilului, verificaţi-i prietenii şi discutaţi cu părinţii acestora când aveţi dubii în privinţa lor; Educaţi copilul să nu primească daruri de la persoane necunoscute, să nu dea relaţii despre programul de lucru al dvs și mai ales să nu primească în locuință persoane care nu fac parte din familie.

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.