Conform unui comunicat Google citat de Agerpress, gigantul online american își trimite din nou în mașinile „Street View” în România pentru a actualiza informațiile și fotografiile la nivel de stradă din aplicațiile Maps și Earth.

Maşinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor străbate şoselele ţării şi vor vizita peste 100 de localităţi şi drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps. Preluarea de imagini 3600 Street View în România începe marţi, 7 martie. Maşinile Google Street View vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Vălenii de Munte, Câmpulung, Timişoara, Orşova, Deva, Bucureşti, Paşcani, Călăraşi, până la Târgu Mureş”, notează sursa citată. 

Google Street View este o funcție a serviciului Google Maps care permite utilizatorilor să vizualizeze imagini panoramice la nivelul solului din majoritatea locațiilor de pe glob. În ceea ce privește acoperirea din România, Google Street View a fost lansat în anul 2010, iar de atunci acoperirea sa s-a extins treptat.

În prezent, Google Street View acoperă majoritatea orașelor mari din România, inclusiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Craiova, Oradea, Sibiu și multe altele. Această acoperire continuă să se extindă, iar Google investește în mod regulat în actualizarea și îmbunătățirea imaginilor existente.

Pentru a obține aceste imagini panoramice, Google folosește o flotă de mașini speciale echipate cu camere foto avansate, GPS și tehnologie de înregistrare a datelor. Aceste mașini străbat străzile orașelor și fotografiază în timp real 360 de grade în jurul lor. Imaginile sunt apoi procesate și integrate în Google Maps și Google Earth, oferind utilizatorilor posibilitatea de a explora străzile în mod virtual.

Google nu dezvăluie prea multe informații despre tehnologia exactă pe care o utilizează pentru a realiza aceste imagini panoramice, dar este cunoscut faptul că folosește camere foto de înaltă rezoluție și algoritmi avansați de procesare a informațiilor pentru a asigura calitatea și acuratețea imaginilor.

În plus, Google Street View permite utilizatorilor să adauge imagini proprii, astfel încât acoperirea poate fi îmbunătățită și completată în mod continuu de către comunitatea locală.

(foto: Autovehicul Google Street View)

 

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.