Marți 28 iunie, de la ora 13:00, la circuitul de karting Speed Park din Bacău, a avut loc conferința de presă premergatoare celei de-a șasea ediții a Raliului Moldovei Moinești, la care au participat Primarul Municipiului Bacău - dl. Cosmin Necula, Primarul Municipiului Moinești - dl. Viorel Ilie, Primarul Comunei Magirești - dl. Câdă Ionică , managerul circuitului de karting Speed Park - dl. Eduard Nunu și Adrian Răspopa – președintele ACS Rally Spirit.

„Raliul Moldovei Moinești a ajuns la cea de-a șasea ediție iar acest lucru reprezintă o încununare a eforturilor noastre de a scoate Municipiul Moinești din anonimat cu lucruri bune. Mi-ar plăcea ca presa să promoveze mai mult evenimentele pozitive care se întâmplă în Romania, nu numai în Moinești. Suntem cei mai constanți susținători ai acestui raliu și aș putea să îndrăznesc să spun că vom fi și în continuare. Sper ca vremea sa țină cu noi și să nu ne pună la încercare să demonstrăm că putem reface traseul într-un timp foarte scurt.”

a precizat în cadrul conferinței primarul Moineștiului.

Ediția din acest an a Raliului Moldovei Moinești 2016 se va desfășura în zilele de 01 și 02 iulie, va alinia la start 33 de echipaje și propune un format îmbunătățit ce se pliază perfect pe cerințele regulamentului Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Începând de miercuri 29 iunie, încep recunoașterile probelor speciale, iar de la ora 18:30, toți concurenții vor participa la un Rally Barbecue care se va desfășura la Muzeul Urmașilor Răzeșilor Găzari din Comuna Măgirești.

La fel ca în sezonul trecut, startul festiv va avea loc joi, 30 iunie, începând cu ora 20:00, în centrul Bacaului, pe str. Nicolae Bălcescu, locație în care va fi amplasat și parcul de service disponibil inclusiv vineri, 1 iulie. A doua zi, caravana Campionatului Național de Raliuri Dunlop se va muta în centrul municipiului Moinești, pe str. Tudor Vladimirescu.

Vineri, în prima zi a competiției, echipajele vor parcurge specialele Hemeiuș și Trebeș de câte trei ori, în timp ce superspeciala Speed Park urmează să fie transmisă în direct, începând cu ora 18:00, pe posturile de televiziune TVR3 și TVR Iași. Sâmbătă, concurenții vor mai avea de parcurs 8 speciale, din care ultima, Vermesti 3, va fi power-stage-ul raliului și va fi de asemenea transmisă live de către aceleași doua televiziuni, TVR3 și TVR Iași, începând cu ora 17:00. La finalul acesteia, primele trei echipaje vor primi câte 3, respectiv 2 și 1 punct suplimentar în clasamentul general.

Ca urmare a cantităților semnificative de ploaie căzute în zona Moineștiului, organizatorii Raliului Moldovei Moinesti 2016 au decis eliminarea din traseul de anul acesta a probei speciale Tajbuga.

Așa cum am mai spus-o, ne dorim ca în fiecare an să ridicăm cât de mult se poate standardul de organizare al Raliului Moldovei Moinești, din toate punctele de vedere, inclusiv al suprafeței de rulare. Astfel, după vizita în teren, deși ne așteptam ca ploile să ne fi creat probleme semnificative, am constatat că va fi imposibil să ne prezentăm cu speciala Tajbuga într-o versiune onorabilă. Am decis să o eliminam complet din program și să reconfigurăm raliul. Am introdus o buclă nouă în prima zi, cea de vineri, urmând ca probele Hemeiuș și Trebeș să fie parcurse de câte trei ori. Pentru ziua de sâmbătă, programul va fi mai compact, urmând să fie parcurse probele mai scurte Runcu, Moinești și Vermești.

a explicat Adrian Răspopa, președintele ACS Rally Spirit, decizia modificării programului Raliului Moldovei Moinești 2016.

În plus, deși perioada înscrierilor urma să se încheie, joi, 23.06.2016, la ora 20:00, președintele ACS Rally Spirit și organizatorul competiției Adrian Răspopa, a decis ca aceasta să fie prelungită până luni, 27.06.2016, la ora 20:00. Totodată, în colaborare cu reprezentanții Federației Române de Automobilism Sportiv, s-a decis ca taxa de înscriere pentru concurenții care vor lua startul la Raliul Moldovei Moinești în Campionatul National Rally 2 Dunlop, vor fi scutiți de taxa de înscriere.

Cei interesați găsesc documentele necesare înscrierii și detaliile legate de planurile orare pe site-ul competiției.

Raliul Moldovei Moinești 2016 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinești, Consiliului Local Măgirești și Consiliului Local Bacău. În sprijinul ACS Rally Spirit, pentru cea de-a șasea ediție a întrecerii moldave, s-au alăturat în acest an Primăria Comunei Zemeș, Audi, Skoda și Televiziunea Română care va realiza două transmisii live, câte una în fiecare zi.

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.