Spitalul Municipal de Urgenta MoinestiConducerea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti si-a manifestat intentia de a construi impreuna cu Primaria Moinesti un heliport pentru ca elicopterele SMURD sa aiba posibilitatea de a ateriza pentru a prelua cazurile critice.

Spitalul Municipal Moinesti, are nivelul de competenta III, ceea ce inseamna ca poate asigura investigarea si tratarea unor categorii limitate de cazuri critice.

Ca sa-i poata trimite pe bolnavii aflati in stare foarte grava la spitalele de nivel I sau II din Bucuresti si Iasi cu elicopterele SMURD este necesara constructia un heliport. Pentru a-l amenaja, Primaria Moinesti a solicitat sprijin financiar Consiliului Judetean (CJ) Bacau.

Ca sa existe o baza legala pentru aceasta operatiune, presedintele Dragos Benea a propus asocierea judetului Bacau cu municipiul Moinesti.

Proiectul este parte a Strategiei de reformare a sistemului public de furnizare a serviciilor de sanatate din Judetul Bacau, care propune, intre altele, reducerea timpului de interventie si imbunatatirea infrastructurii necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor de sanatate.

Sarcina CJ Bacau va fi sa acopere 80 la suta din costul lucrarilor de executie.

Articol complet: Desteptarea

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.