Spitalul Municipal de Urgenta MoinestiAsa cum ne-a obisnuit deja, conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti continua seria investitiilor in aparatura performanta, iar in martie 2012 ar putea fi dat in functiune si un heliport amenajat in imediata apropiere.

Astfel, noul sistem de telemedicina dat de curand in folosinta permite medicilor moinesteni sa fie in permanenta legatura cu colegi din alte spitale atat din Romania cat si de peste hotare. Pana acum, contactul direct a fost stabilit cu Spitalul Clinic Floreasca din Bucuresti si cu specialistii Hopital Europeen Georges Pompidou (Spitalul Georges Pompidou) din Paris.

Cazurile complicate pot fi acum mai bine coordonate, sistemul de telemedicina oferind posibilitatea initierii de videoconferinte cu ajutorul carora medicii se pot consulta in permanenta si pot decide impreuna cele mai bune modalitati de abordare a situatiilor speciale.

Planurile de dezvoltare a spitalului nu se opresc aici, in prezent fiind in derulare si un proiect ce va avea ca finalitate constructia unui heliport pe care sa poata ateriza si decola elicopterele SMURD ce transporta pacientii in stare grava si care au nevoie imediata de ajutor.

Conform conducerii Spitalului Moinesti, heliportul ar putea deveni functional anul viitor, la sfarsitul lunii martie.

Sursa: Desteptarea

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți, ne găsești și pe:

  și  Moinesteanul.ro pe Google News

 

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.