Clădirea Detasamentului de Pompieri Moinești se pregătește de restaurare și modernizare cu fonduri europene prin proiectul ”Reabilitare energetică și modernizare construcție cu destinația cazarmă de la sediul Detașamentului de Pompieri Moinești, jud. Bacău”.

Conform comunicatului ISUJ Bacău, proiectul de modernizare a clădirii cazarmei pompierilor din Moinești are o valoare totală de 6.746.314,67 lei cu TVA, din această sumă, 5.635.818,57 lei cu TVA reprezentând finanțarea din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în timp ce 1.110.496,10 lei cu TVA vor proveni din fonduri de la bugetul de stat.

Obiectivul general al investiției este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, făcându-se astfel trecerea la un fond construit rezilient și verde. 

Modernizarea clădirii cazarmei pompierilor din Moinești este un proiect important pentru autoritățile locale și pentru comunitatea locală. Clădirea veche a fost construită în urmă cu mai multe decenii și nu mai corespunde standardelor moderne de siguranță și confort. Prin urmare, modernizarea va contribui la creșterea eficienței și a capacității de intervenție a pompierilor și va asigura condiții de cazare mai bune pentru personalul de serviciu.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, data de început a proiectului fiind 14.02.2023, iar data de finalizare 14.02.2025

(foto: Facebook ISUJ Bacău)

 
TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.