În Municipiul Moinești există 3 clădiri cu risc seismic, acestea fiind construite în perioade diferite, iar gradul de risc seismic variază în funcție de anul de construcție, de materialele folosite și de calitatea lucrărilor de construcție.

Astfel, conform unui document emis de Prefectura Bacău, în urma expertizărilor, pe raza Municipiului Moinești există în acest moment o clădire rezidențială cu risc seismic Rs 1 și alte două clădiri publice cu risc seismic Rs 2. Printre acestea nu se regăsesc corpuri de școli sau spitale.

În general, clădirile cu risc seismic Rs 1 sunt cele care au fost construite înainte de anul 1977 și care nu au fost consolidate sau reabilitate seismic. Aceste clădiri prezintă un grad mare de risc în cazul unui cutremur și pot fi afectate grav în cazul unui seism de mare magnitudine. Pe de altă parte, clădirile cu risc seismic Rs 2 sunt cele care au fost construite între anii 1977 și 1990, perioadă în care au fost introduse normele seismice în construcții. În general, aceste clădiri au fost construite conform normelor, dar nu au fost consolidate sau reabilitate seismic după aceea.

La nivelul județului Bacău sunt 31 de clădiri cu risc seismic Rs1 (12 școli, 13 alte cladiri publice și 6 clădiri rezidențiale) și 141 de clădiri cu risc seismic RS 2 (45 școli, 3 spitale, 61 clădiri rezidențiale și 32 de alte clădiri publice).

(foto: imagine ilustrativă)

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți, ne găsești și pe:

  și  Moinesteanul.ro pe Google News

 

Formular pentru angajatori
 
Back to Top