În perioada 22 - 31 martie 2023 la Moinești se vor colecta deșeurile electrice, adică produsele electronice și electrice uzate sau stricate, cum ar fi calculatoare, telefoane mobile, televizoare, frigidere și alte electrocasnice.

Acțiunea este parte a campaniei „Zilele Reciclării Deșeurilor Electrice” și are ca scop informarea populației despre importanța colectării și reciclării deșeurilor electrice, precum și de a facilita procesul de eliminare a acestora. Deșeurile electrice sunt o problemă majoră de mediu în lumea modernă, deoarece acestea conțin substanțe toxice care pot afecta grav sănătatea umană și mediul înconjurător.

Colectarea deșeurilor electrice este extrem de importantă, deoarece acestea conțin inclusiv metale și alte materiale prețioase ce pot fi recuperate și reutilizate în alte produse. Acest lucru poate ajuta la economisirea resurselor naturale și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin urmare, moineștenii (și nu numai!) sunt înurajati să aducă produsele electronice și electrice uzate sau stricate la punctele de colectare special amenajate, astfel încât acestea să fie eliminate în mod responsabil și ecologic.

În plus, campania de colectare este completată de o tombolă cu premii constând în:

  • 2x aparate de călcat vertical;
  • 2x cafetiere;
  • 2x șurubelnițe cu acumulator;
  • 1x mașină de găurit și înșurubat;
  • 1x aspirator fără sac;

Tragerea la sorți a premiilor va avea loc vineri, 31 martie 2023, ora 10:00, la Primăria Moinești. Preluarea deșeurilor voluminoase (peste 20kg) de la domiciliu, birou sau sediu de firmă este gratuită!

(foto: Facebook ADIS Bacău)

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.