La 20 decembrie 2022, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Moinești, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3, fără a fi autorizat în acest sens.

Bărbatul a fost identificat de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase în urma unei acţiuni pe raza municipiului Moinești care a urmărit verificarea respectării prevederilor Legii nr. 126/1995 privind comercializarea articolelor pirotehnice. 

Astfel, polițiștii au identificat 6 baterii de artificii, 220 de emiţătoare de sunet și peste 140 de petarde și baterii artificii. Întreaga cantitate de articole pirotehnice în valoare totală de 2.000 de lei și în greutate de aproximativ 25 de kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. 

Polițiștii subliniază faptul că orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(foto: imagine ilustrativă)

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.