Mai mulți voluntari ai unei asociații de protecție a animalelor acuză autoritățile locale din Moinești de nepăsare în cazul singurului adăpost de animale de pe raza municipiului.

Acestia au facut publice mai multe filmări cu animale chinuite, înfometate sau chiar moarte și aruncate în tomberoane pline cu gunoi. Imaginile au ajuns inclusiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești unde voluntarii au depus plângere pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Cu toate acestea, reprezentanții autorităților locale neagă problemele semnalate și susțin că la centrul de ecarisaj sunt asigurate toate condițiile de funcționare.

Viorel Costea, purtătorul de cuvânt din cadrul primăriei Moinesti a declarat pentru ProTV: "Noi i-am capturat după ce am îndeplinit sarcinile DSV și poliția animalelor, inclusiv aducerea unui medic veterinar cu contract... Din punctul meu de vedere, ce se întamplă acolo e legal."

Subiectul a fost preluat si difuzat de mai multe publicații, precum și de mai multe posturi TV.

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.