sursa foto: FacebookDupa ce joi 23 octombrie 2014 un agent s-a baricadat intr-un birou al Politiei Municipale din Moinesti si a amenintat ca se sinucide, mai multi ofiteri si subofiteri s-au declarat solidari cu politistul moinestean, iar cativa agenti din judetul Bacau membri SNAP (Sindicatul National al Agentilor de Politie) vor protesta impotriva sefului de politie comisar sef Gelu Margina.

Conform SNAP, protestul de sustinere a obtinut aprobarea administratiei locale si va avea loc vineri 31 octombrie intre orele 10:00 si 11:00 in fata sediului Politiei Municipale Moinesti.

Cazul a fost preluat si de presa centrala, varianta online a cotidianului EVZ.ro relatand pe larg situatia agentului de politie Aurel Munteanu.

Conform acestora politistul a povestit mai multe situatii in care a fost umilit de seful sau, printre motive numarandu-se si faptul ca acesta a amendat si a ridicat permisele de conducere ale unor persoane influente din Moinesti, printre care si cel al finul inspectorului sef.

Interesant este ca exact la inceputul saptamanii politistii moinesteni au primit rezultatele evaluarilor medicale si psihologice, iar agentul Munteanu a fost declarat apt medical si psihologic de o comisie medicala.

Pot conduce masina. Nu sunt nebun asa cum vor sa ma scoata si e o dovada in plus ca domnul Margina mi-a interzis degeaba, ani la rand, sa port arma in patrulare. Apoi, daca tot spun ca am probleme psihice, de ce domnul Margina a fost de acord, in 2013, sa imi redea arma pe mana? Doar mi-a dat-o in urma unei evaluari”, a declarat Aurel Munteanu pentru EVZ.ro.

Intre timp la Moinesti este in desfasurare o ancheta a IPJ Bacau, mai multi politisti fiind convocati la o sedinta de doua ore la care a participat si psihologul unitatii. Conform EVZ.ro acestia au fost intrebati despre activitatea agentului Munteanu, dar pentru ca de fata era si seful Gelu Margina, putini au fost aceia care au avut curajul sa spuna ceva impotriva acestuia din urma.

Protestul de vineri este organizat de SNAP, vicepresedintele Ioan Canarau precizand ca participantii vor cere demisia domnului comisar sef Gelu Margina.

Moinesteanul.ro

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.