Politia MoinestiS-au scurs clipe de groaza in sediul politiei municipale din Moinesti unde un agent de la Ordine Publica s-a baricadat intr-unul din birouri si a amenintat ca se va sinucide cu arma din dotare pe motiv ca este marginalizat si nu este apreciat la adevarata lui valoare.

Dupa mai multe ore de discutii si negocieri la care au participat comandantul IPJ Bacau si un negociator din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale, agentul a acceptat in cele din urma sa colaboreze si a deschis usa biroului in care se blocase.

Politistul a fost transportat la Sectia Psihiatrie a Spitalul Judetean de Urgenta Bacau unde, desi i s-a recomandat internarea, acesta a refuzat.

Conform unui comunicat SNAP (Sindicatul National al Agentilor de Politie) gestul politistului a venit pe fondul mai multor tensiuni si presiuni exercitate de conducerea institutiei moinestene asupra politistilor din subordine.

Acelasi comunicat detaliza: "Colegul care s-a baricadat in birou nu a avut nicio clipa intentia sa-si puna viata in pericol sau sa vatameze alte persoane. Nu a mai rezistat amenintarilor domnului Cms. sef Margina Gelu si intr-o rabufnire de moment a ales sa atraga atentia printr-un gest disperat pentru ca intamplarile din trecut i-au confirmat ca abuzurile sefului poliţiei au fost trecute cu vederea, iar un coleg de al sau care a făcut publice neregulile din Politia Moinesti a fost obligat, prin amenintari cu cercetari disciplinare urmate de destituire, sa accepte delegarea la alta unitate de politie."

Incidentul a avut loc in data de 23 octombrie, iar in ziua imediat urmatoare agentul a intrat in concediu medical.

Conform declaratiilor IPJ Bacau citate de Mediafax, agentul a mai avut probleme comportamentale si in trecut, dar institutia i-ar fi oferit sprijin permanent. Cazul este anchetat si functie de rezultatele obtinute conducerea Politiei Judetene Bacau va decide daca politistul va mai putea lucra in sistem.

Moinesteanul.ro

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți, ne găsești și pe:

  și  Moinesteanul.ro pe Google News

 

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.