Programul educațional „Școala Siguranței Tedi” dedicat elevilor de clasa I-a a fost lansat oficial pentru anul școlar în curs, urmând ca în perioada 31 octombrie 2022 – 05 iunie 2023 să se desfășoare în școli activități privind siguranța minorilor.

Debutul școlar este unul dintre cele mai importante momente din viața unui copil, fiind totodată și momentul în care elevii trebuie să treacă peste un serios test de independență, făcând cunoștință cu o lume necunoscută lor până atunci.

În cadrul programului, elevii clasei I vor întâmpina tot felul de provocări, întrucât lumea contemporană, în afara nenumăratelor posibilități de dezvoltare, atrage după sine și multe pericole. Este important ca aceștia să fie în siguranță pe drumul spre școală, în unitatea de învățământ, acasă sau la joacă. Părinții, învățătorii, dar și alte instituții, precum Poliția, depun eforturi pentru a-i ocroti pe cei mici în orice situație.

La nivelul județului Bacău, s-au înscris în acest an școlar 63 de clase de la 43 de unități de învățământ, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, prin polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, va fi alături de aceștia, punându-le la dispoziție informații cu privire la potenţialele pericole şi suport în identificarea unor soluţii, prin metode educative adecvate vârstei lor.

Săptămâna trecută, polițiștii au vizitat Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău, unde au discutat cu elevii înscriși în program despre potențialele pericole ce se pot ivi la școală, la joacă, pe stradă, dar și acasă, informându-i totodată cum pot preveni astfel de primejdii sau ce soluții au la îndemână, la vârsta lor, pentru a se apăra. Le-au fost prezentate principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele și marcajele rutiere, primind recomandări referitoare la adoptarea unui comportament preventiv indiferent de locul în care se află. De asemenea, s-a accentuat aspectul siguranței online, copiii petrecând tot mai mult timp pe internet de la vârste mici.

 

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.