Asociația Activ Moinești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești și Primăria Zemeș, cu sprijinul voluntarilor din comunitate și OMV Petrom organizează cea de-a IX-a ediție a competiției naționale de mountain biking “I Wheel for Moinești-Zemeș”. Startul se va da pe 27 august 2022 din centrul municipiului – Parcul DADA, iar suma obținută din înscrieri va susține pentru al cincilea an consecutiv copiii cu dizabilități Grad 1 Grav din Moinești și Zemeș, în vederea accederii acestora la terapii complementare care să le amelioreze starea de sănătate.

Această competiție este o experiență unică, un mix de sprijin comunitar, sănătate, sport și networking. Pâna pe 25 august, se pot înscrie în competiție, pentru cele patru trasee de concurs, copii și adulți după cum urmează:

  • Traseul Family de 7,5 km (dificultate scăzută) pentru copiii cu vârste de până la 10 ani;
  • Traseul A de 10 km (dificultate medie) pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani;
  • Traseul B de 40 km (dificultate medie sporită) care se adresează următoarelor categorii de vârstă: 14-16 ani (masculin şi feminin), 17-18 (masculin şi feminin), 19-29 ani (masculin şi feminin), 30-39 ani (masculin şi feminin), 40-49 ani (masculin şi feminin), 50+ ani (masculin şi feminin);
  • Traseul C de 76 km/96 km (dificultate sporită). La acest traseu se pot înscrie doar concurenții legitimați (masculin și feminin) cu vârsta minimă de 19 ani (Elite, amatori licențiați 19+; 30-39; 40-49; 50+). In acest an, traseul face parte din Campionatul Național de XCM 2022, primul de acest gen din Moldova.

În cei 8 ani de când se organizează această competiție, peste 2000 de bicicliști, profesioniști și amatori, s-au alăturat cursei și au contribuit la progresul acestei regiuni prin valorificarea potențialului turistic, prin îmbrățișarea unui trai sănătos datorat practicării sportului și prin valorizarea producătorilor locali. Pentru că, în paralel cu această competiție, se desfășoară un Târg de Toamnă care, an de an, îşi propune să-și promoveze micii producători, atât pe plan local cât și național.

Implicarea celor peste 200 de voluntari în eveniment și susținerea competiției din partea tuturor autorităților locale îi conferă o semnificație aparte, nefiind doar un obișnuit concurs de pedalat.

“An de an am reușit să ridicăm miza, de la o simplă competiție de ciclism până la Cupa Națională în 2019, iar anul acesta am reușit să o transformăm într-un adevărat Campionat. Cine își imagina în 2012 că noi vom ajunge să găzduim primul Campionat Național de Cross Country Maraton organizat vreodată în Moldova?”, a spus Monica Tataru, președintele Asociației ACTIV Moinești.

Pentru iubitorii de biciclete și natură se vor dezvălui peisaje aparte, imagini idilice pe dealurile Moineștiului și ale Zemeșului, îmbinate cu potecile șerpuitoare ale pădurilor de foioase și conifere. Concurenții experimentați își pot testa aptitudinile în zonele mai abrupte și, în același timp, își pot potoli setea de adrenalină. Înscrierea se face în limita a 250 de locuri, iar cei care doresc să participe se pot înscrie până la data de 25 august, completând formularul de concurs aici.

Veniți la Moinești! Aici veți descoperi un ținut de basm, plin de magie și poezie alături de o întreagă comunitate dornică să vă întâmpine. Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook a Asociației Activ Moinești sau pe site-ul https://iwheelformoinesti-zemes.ro/.

TPL_BACKTOTOP

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.