Asociația Activ Moinești a primit Premiul #sepoate din partea OMV Petrom, la categoria Dezvoltare Comunitară. Înființată în 2011, organizația stimulează implicarea cetățenilor în dezvoltarea durabilă a comunităților din Bacău, prin inițiative de antreprenoriat, de valorificare a resurselor locale și a potențialului turistic sau prin proiecte de implicarea a tinerilor. Premiile #sepoate au fost acordate cu ocazia aniversării a 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom inițiatorilor, beneficiarilor, partenerilor sau proiectelor din domeniile susținute de companie.

Asociația Activ Moinești este unul dintre cele 11 Centre de Resurse al Comunității create cu sprijinul OMV Petrom și a susținut de-a lungul anilor arii importante pentru dezvoltarea locală, în special în Moinești și Zemeș. Printre altele, Activ Moinești a facilitat comunicarea între tineri și antreprenorii locali interesați de păstrarea tradițiilor locale, – , a susținut dezvoltarea spiritului antreprenorial în comunitate. De asemenea, a stimulat valorificarea potențialului economic și turistic al comunităților. Astfel, a înființat o asociație a apicultorilor, a organziat cursuri de calificare în acest domeniu și în cel al ospitalității sau evenimente cu tradiție, dedicate comunității, precum I wheel for Moinești Zemeș sau Zilele Moineștiului.

La categoria Dezvoltare Comunitară au mai primit Premiul #sepoate Asociația Telefonul Copilului, Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, ProBikeAddiction, Centrul Focal pentru Monitorizarea și Conservarea Biodiversități, Școala Sanitară Postliceală Slatina, Biblioteca Ovidiu,Tradițional Natur Berca, Eco Herbal și Eco Extract, Materia și Habitat Suport.

10 ani de responsabilitate socială

OMV Petrom sărbătorește anul acesta 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială. În această perioadă compania a investit 49 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România. În cei 10 ani de responsabilitate socială, OMV Petrom a sprijinit proiecte din 5 domenii prioritare pentru dezvoltarea României: mediu, educație, sănătate, dezvoltare comunitară și voluntariat.

Am pornit la drum în urmă cu 10 ani, când domeniul responsabilității sociale era la începuturile sale în România. Am învățat foarte multe de-a lungul acestor ani și am transmis și altora lecțiile învățate de noi. Nu a fost ușor, dar am avut alături parteneri de încredere, organizații neguvernamentale, autorități locale, instituții de învățământ. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în demersurile noastre și care au arătat că #sepoate! Pe viitor, ne dorim să continuăm să întărim principiile de business responsabil în strategia fiecărui departament, să ne axăm eforturile către principii de sustenabilitate economică, socială și de mediu”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Principalele rezultate ale proiectelor de educație OMV Petrom în 2007- 2017:

 • Peste 62.000 de elevi și profesori au beneficiat de sprijinul OMV Petrom prin programele România Meseriașă, Școala Petroliștilor, Tabăra Meseriașilor, Tabăra din Țara lui Andrei, Olimpicii Petrom, Leadership Autentic ș.a.
 • Primul Raport de Politică Publică privind Învățământul Profesional din România

Proiectele de mediu ale OMV Petrom au avut ca principale rezultate:

 • Peste 700.000 de copaci plantați în campaniile de împădurire România prinde rădăcini și Plantările din Țara lui Andrei, acoperind peste 150 de hectare
 • 145 de acțiuni de monitorizare și intervenție de salvare a delfinilor din Marea Neagră au fost organizate
 • Peste 190.000 de persoane au fost informate despre protejarea mediului înconjurător

Proiectele de dezvoltare comunitară ale OMV Petrom în 2007-2017 au însemnat:

 • Peste 200 de case și 260 de școli au fost construite sau reabilitate
 • 1.6 milioane de euro alocați proiectelor pentru comunități din România prin competițiile Idei din Țara lui Andrei, Orașul Tău, Orașul Petrom, Respect pentru Viitor, Școala lui Andrei
 • 20 de afaceri sociale create și susținute cu peste 700.000 euro în Fabricat în Țara lui Andrei

Proiectele din sănătate, siguranță și prevenție ale OMV Petrom în 2007-2017 au avut următoarele principale rezultate:

 • Peste 450 de echipamente de protecție și intervenție în situații de urgență, inclusiv autospeciale, au fost donate către ISU și SMURD
 • Peste 1 milion de euro au fost investiți pentru reabilitarea și dotarea a 36 de instituții medicale
 • 56 de spitale au conectate la serviciul de telemedicină de urgență

Proiectele de voluntariat ale OMV Petrom în 2007-2017

 • Peste 55.000 de voluntari, din care 12.000 de angajați OMV Petrom, s-au implicat în activitățile companiei
 • Peste 4700 de copii din medii defavorizate au primit cadouri de Crăciun de la angajații OMV Petrom
 • 20 de organizații neguvernamentale sunt susținute anual prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul global.

Mai multe detalii despre toate proiectele desfășurate în cei 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom puteți găsi pe www.taraluiandrei.ro

Formular pentru angajatori
 
Back to Top

Folosim cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența dvs. pe acest site. Folosiți butonul pentru a vă exprima acordul privind folosirea acestora.